Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Kaşar Peynirli Kolay Sufle


Suflenin her halini severimdiyorsanız biraz zahmetli fakat tadına doyum olmayan kaşar peynirli sufle tarifini sunuyorum sizlere. Yapımı biraz ayrıntılı olan ve yapım aşamaları dikkat gerektiren bu tarifin sonunda sizi inanamayacağınız lezzette bir sonuç bekliyor olacak.
Kaşar Peynirli Kolay Sufle
Malzemeler
•    30 gr. tereyağı
•    ½ su bardağı ekmek kırıntısı
•    1,5 çorba kaşığı un
•    30 ml sıcak süt
•    4 adet yumurta
•    1 tutam toz hardal
•    150 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
•    1 yumurtanın akı
•    Tuz
•    Kırmızı toz biber
Yapılışı
1.    Tereyağının yarısını bir tavada eritip, sufle kaplarına sürerek ekmek kırıntılarını serpin.
2.    Kalan tereyağını bir tavada ısıtıp, unu ekledikten sonra sürekli karıştırarak kavurun.
3.    Sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4.    Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
5.    Karışımı ocaktan aldıktan sonra hardalı ilave edin.
6.    Peynirin yarısını ayırıp, kalan peynir ve yumurta sarılarını pişirdiğiniz karışıma ilave edin.
7.    Tavayı tekrar ocağa alıp karışımın içindeki peynir eriyene kadar pişirin.
8.    Tuz ve kırmızı biberle tatlandırıp soğumaya bırakın.
9.    Yumurta aklarını iyice çırpıp, yumurta sarısı ile pişirdiğiniz karışıma ilave edin.
10.  Yavaş hareketler ile bir veya iki kere karıştırıp bu karışımın yarısını kalıba doldurun.
11.  Kalan yumurta akını, yumurta sarılı olan karışıma ilave edin fakat kesinlikle çırpmayın.
12.  Karışımı sufle kalıbına doldurup üzerine ekmek kırıntısı ve kalan peyniri serpin.
13.  Önceden ısıtılmış 175 °C fırında kabarıp altın sarısı rengini alana kadar pişirip hemen servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız