Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Patates Tortillası


Patates Tortillası, İspanyol mutfağına ait bir tür omlettir. Oldukça da lezzetlidir. Bende bu hafif lezzeti, sahur vakitlerinde yiyebilmeniz için hazırladım. Lezzetli olmasının yanında yapımı da bir o kadar pratik olan bu tarif; patates, maydanoz ve karabiber aroması ile birbirini tamamlayan, tereyağı kokusuyla da iştahları açan bir lezzet…
Patates Tortillası
Malzemeler
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    7 adet patates
•    ½ demet taze maydanoz
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Patateslerin kabuklarını soyun ve enlemesine ince dilimleyin.
2.   Cam bir kaseye, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın.
3.   Bu sosu patateslerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
4.   Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.
5.   Patatesleri kat kat dizin.
6.   Alüminyum folyo ile üzerini örtün.
7.   190 C’ye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
8.   Üzerindeki folyoyu kaldırıp tereyağını küçük parçalara bölerek üzerine yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirin.
9.   Patatesleri kalıptan çıkartın.
10. Maydanozları doğrayın ve kalıptan çıkarılan patateslerin üzerine serpin.
11. Dilimleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz maydanoz yerine taze biberiyede kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız