Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Tarçınlı Puflar


Sahur sofralarınız için hazırladığım bu tarif tarçın kokulu çıtır çıtır lezzetli bir alternatif olabilir sizin için. Yapımıda çok pratik bu küçük lezzetlerin sıcacık bir çayın yanında tadına doyamayacaksınız. Ayrıca Ramazandan sonra sabah kahvaltılarınızında vazgeçilmezi olabilir bu Tarçınlı Puflar...
Tarçınlı Puflar
Malzemeler
•    1 çay bardağı yoğurt
•    1 çay bardağı süt
•    1 yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    2 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 çay bardağı toz şeker
•    ½ çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
•    1 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Yapılışı
1.   Yumurta ve toz şekeri bir kaba alın ve iyice çırpın.
2.   Üzerine süt, yoğurt, vanilya ve tuzu ekleyin.
3.   Kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin ve yoğurun.
4.   Hazırladığınız hamurun üstünü örtüp 30 dakika yoğurun.
5.   Hamuru un serpilmiş tegahta merdane ile yarın cm kalınlığında açın.
6.   Üçgen şeklinde hamurlar kesin.
7.   Tavaya ayçiçeği yağını koyup kızdırın.
8.   Hamurları bu yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve kağıt havlu serili tabağa alın.
9.   Bütün hamurları aynı şekilde pişirdikten sonra süzgeç yardımıyla tarçını üzerlerine serpiştirin.
10. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız