Pages

Ads 468x60px

23 Eylül 2012 Pazar

Sebzeli Omlet


Araştırmalara göre en kaliteli proteinin bulunduğu besin öğesi yumurtadır. Fakat birçok kişi kokusundan dolayı yumurta tüketmemektedir. Eğer yumurtayı kokusundan dolayı sevmiyorsanız bu nefis sebzeli tarifi hazırlamalısınız. Bol sebzeli çok lezzetli bu tarifle, kahvaltı sofralarınızı çeşitlendirip renklendirirken yumurta kokusunu hissetmeyecek ve aynı zamanda ihtiyacınız olan protein ve vitaminleri karşılayacaksınız.
Sebzeli Omlet
Malzemeler
•    5 yumurta
•    1 adet kırmızı biber
•    1 adet çarliston biber
•    1 adet kuru soğan
•    1 adet sivri biber
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    2 büyük boy patates
•    4 adet kiraz domates
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kırmızı pul biber
Yapılışı
•   Patatesleri, soğanı, kırmızı biberi, çarliston biberi ve sivri biberi küp şeklinde doğrayın.
•   Çeri domateslerini ikiye bölün.
•   Tavada kızdırdığınız sıvı yağın içine atarak yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
•   Yumurtaları ayrı bir kasede tuz, karabiber, pul biberle çırpın ve sebzelerin üzerine dökün.
•   Sebzeli omletin bir tarafı pişince kapak yardımıyla diğer tarafını çevirin.
•   Diğer tarafıda piştikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•   Sebzeli omleti damak zevkinize uygun sebzeler ekleyip çıkartarak hazırlyabilirsiniz.
•   Arzu ettiğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız